Upravljanje finančnih tveganj

SEZNANITE SE Z NOVIMI NAČINI IN INSTRUMENTI ZA UPRAVLJANJE FINANČNIH TVEGANJ

VEČ O SEMINARJU

Likvidnostno tveganje

SPOZNAJTE RAZLIČNE VRSTE LIKVIDNOSTNEGA TVEGANJA IN PRIJEME ZA NJEGOVO ZMANJŠANJE

VEČ O SEMINARJU

Tržna tveganja

SPOZNAJTE NOVE INSTRUMENTE ZA ZAVAROVANJE PRED OBRESTNIM IN VALUTNIM TVEGANJEM

VEČ O SEMINARJU
Nazaj
Naprej

Kaj je upravljanje finančnih tveganj in zakaj je tako pomembno?

Finančne institucije formalno upravljajo svoja tveganja že desetletja. Vendar se dojemanje upravljanja tveganj bistveno spreminja v posameznih institucijah. Upravljanje finančnih tveganj ni več zgolj nadzorni mehanizem, temveč postaja odločilen dejavnik pri osnovnem poslovnem vprašanju:

Ali zaslužimo dovolj iz poslov, da bomo nadomestili dodatna tveganja, ki jih prevzemamo?

Ta koncept prežema vse vodilne finančne institucije. Vsako transakcijo je treba oceniti glede na povečanje tveganja za institucijo, z zagotovilom, da bo cena transakcije res ustvarila zahtevan donos.

Takšno kulturo tveganj podpirajo tudi novi Baselski standardi, ki natančno določajo zahtevani kapital za posamezne vrste glavnih tveganj.

Pridružite se nam na prihajajočih seminarjih o tveganjih in gotovo boste izvedeli kaj novega. Predstavljeni bodo številni praktični primeri dobre in slabe prakse upravljanja tveganj. Poleg tega pa boste srečali tudi udeležence iz drugih finančnih institucij, s katerimi boste lahko izmenjali mnenja, praktične rešitve in aktualne informacije.

Prihajajoči seminarji o finančnih tveganjih

V zadnjih letih se je dojemanje tveganj precej spremenilo. Mnogo več je poudarka na ugotavljanju, merjenju in obvladovanju tveganj.


Seminarji o finančnih tveganjih 
po vaši meri

Vsi seminarji o finančnih tveganjih so na voljo tudi v obliki internih seminarjev za zaključene skupine. Na vašo željo pa lahko pripravimo tudi prilagojene programe, ki bodo vključevali primere iz vašega poslovanja.

Če imate kakršnakoli vprašanja o seminarjih ali posameznih temah, nas kontaktirajte po e-pošti: info@omegafinance.si ali mobilnem telefonu: 041/647-502.

Več o internem izobraževanju

Bodite bolje obveščeni o finančnih novostih. Tudi upravljanje finančnih tveganj se neprestano razvija. Pridružite se nam na Facebooku

Izvajalec izobraževanj

Jernej Doles je vodja in izvajalec večine izobraževalnih programov podjetja Omega Finance, d.o.o. Mag. Jernej Doles je dolga leta praktično trgoval z različnimi finančnimi instrumenti, kar mu je pomagalo pri razumevanju njihove logike, logike delovanja finančnega sistema in pri razumevanju tveganj, ki so prisotna na finančnih trgih. Sledite mu na omrežjih LinkedInFacebookTwitter ali  .

VEČ O PREDAVATELJU